קצת עלינו
קצת עלינו
מי אנחנו
ברוכים הבאים לישיבת קרית שמונה – ישיבת ההסדר הצפונית בעולם.
בישיבה לומדים כ-230 תלמידים ואברכים, המשלבים את שירותם הצבאי עם שנות הלימוד בישיבה במסגרת תכנית ה"הסדר" ובתוכניות אחרות.
דרכה של הישיבה היא לימוד תורה מתוך חיבור לעם ישראל – "בתוך עמי אנכי יושבת".
שיטות הלימוד המגוונות בישיבה נותנות לכל תלמיד את האפשרות לגדול ולהתפתח מתוך מקום אישי ומתוך חיבור לתורה וללימוד. בישיבה מסלולים מגוונים רבים, המאפשרים לכל תלמיד לבנות לעצמו את מסלול ההתפתחות הייחודי עבורו במהלך שנות לימודיו בישיבה.
הישיבה רואה עצמה כמרכז תורני עבור כל תושבי הגליל העליון ומבקריו, ומשקיעה משאבים רבים בדאגה לכל צרכי הסביבה התורניים והקהילתיים.
לימוד התורה בישיבה מתקיים באווירה משפחתית ודיבוק חברים בין כל תלמידי הישיבה לדורותיהם.
דרכה הייחודית של הישיבה – בלימוד תורה, בחינוך לחיים ובחיבור לעם ישראל, מנחה את בוגריה הרבים הנמצאים כיום בכל שדרות התורה והמעשה בעם. הישיבה רואה ערך עליון בשמירה על קשר עם בוגריה וחייליה, ששומרים בלב מקום חם לישיבה ודואגים לבקר בישיבה לעיתים תכופות.
עשרות מבוגרי הישיבה, מהמחזור הראשון ועד היום, החליטו לבנות את ביתם בקרית שמונה מיד בתום תקופת לימודם בישיבה, שומרים על קשר רציף עם הישיבה ומשתלבים בלימוד ובאווירה המשפחתית גם כבעלי משפחות וכבעלי מקצוע.
תלמידי הישיבה משרתים בצה"ל במסגרת ההסדר או במסגרת ישיבה גבוהה. הישיבה רואה בשרות הצבאי חלק משמעותי מתהליך החיבור לעם ולמדינה ומתהליך הצמיחה האישית, ומסייעת לחיילי הישיבה בכל צרכיהם האישיים, התורניים, הצבאיים והבירוקרטיים במהלך השירות.
למעלה מ-1,100 בוגרי הישיבה גרים בכל רחבי הארץ ועוסקים בתחומי הרבנות והדיינות, החינוך, התקשורת והעשייה הציבורית, הביטחון, המדע והטכנולוגיה, ההתיישבות, התעשייה ועוד.
ראשי הישיבה הם הרב צפניה דרורי שליט"א, הרב ישראל קירשטיין שליט"א והרב אריאל ברקאי שליט"א.
קצת הסטוריה
בראש הפעילות התורנית והרוחנית בקרית שמונה עומד רב העיר וראש הישיבה – מו"ר הרב צפניה דרורי שליט"א, אשר קבע את מקומו בקרית שמונה בשנת תשכ"ח (1968) , ומאז פועל רבות באזור מיוחד זה לביצור ערכי היהדות .
הרב דרורי הוא תלמידו המובהק של הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל והגיע בעידודו לקרית שמונה על מנת לחזק ולהקים מרכז תורני על גבול לבנון, דבר שחסר באזור מאוד.
בהגיעו לקרית שמונה, חיכו לרב רבים מתושבי העיר והקיבוצים הסובבים אותה וקיבלו אותו בידיים פתוחות ובצימאון רב לטעמה של תורה. יחד עם התושבים החל הרב לדאוג לצרכים התורניים בעיר, להעביר שיעורים קבועים בקיבוצים, ולחזק את האזור כולו.
בחודש אלול תשל"ז (1977) הקים הרב דרורי את ישיבת ההסדר.
המצב הביטחוני בקרית שמונה באותה תקופה, ערב מלחמת שלום הגליל, היה לא יציב ותושבים רבים חיו מתוך בהלה, חלקם אף עזבו את קרית שמונה בעקבות המצב. תלמידי הישיבה הגיעו מתוך שליחות להרמת המורל והיציבות בקרב תושבי העיר והאזור. מכל רחבי הארץ עלו ובאו הצעירים לקנות תורה ולהשתלב בין תושביה. אל מול רעמי הקטיושות השמיעו בני הישיבה את קולה של תורה, קול של אמונה ובטחון.
אל הרב דרורי הצטרף הרב אפרים שחור זצ"ל כראש ישיבה. משנת תש"מ (1980), לאחר פטירתו של הרב שחור, משמש כראש ישיבה עם הרב דרורי, מו"ר הרב ישראל קירשטיין, יבדל"א. הרב קירשטיין מנחיל את התורה לתלמידים בישיבה ובעיר בעומק, בהתלהבות ובהתמדה.
גם במהלך מלחמת לבנון השניה עמלו חברי הישיבה על חיזוק המורל בעיר ודאגה לצרכים הבסיסיים של משפחות במקלטים – מצרכי מזון בסיסיים, שלטי עידוד ומעבר מבית לבית על מנת לדאוג לכל התושבים.
בשנת תש"פ הצטרף לראשי הישיבה מו"ר הרב אריאל ברקאי, אשר גדל בבית המדרש של הישיבה, ולאחר מכן היה ר"מ בישיבה.